Dizzy)

Svimmelhed

Svimmelhed

Går du rundt og er svimmel? Og føles det som om du drejer rundt, eller som om omgivelserne gør det?

Så kan der være mange årsager til din svimmelhed. Dette skyldes at vores balanceevne er styret af både vores syn, balanceorganet i dit indre øre og af sanseorganer i arme, ben og nakke. Og et svigt i ét eller flere af disse systemer kan derfor gøre dig svimmel.

Nogle af årsagerne til svimmelhed kan være:

  • Nakkerelateret svimmelhed: Svimmelheden opstår, hvis der er dårlig bevægelse i nakkens led samt spændinger i nakkemuskulaturen. Ofte ledsages svimmelheden af nakkesmerter og/eller hovedpine.
  • Ørekrystaller (BPPV): Ørekrystaller kan løsrive sig og ryge ind i buegangene i det indre øre, som er balanceorganet. Det kan give tilbagevendende, kortvarige svimmelhedsanfald i højst 60 sekunder ad gangen, når du skifter stilling eller bevæger hovedet.

  • Virus på balancenerven: Svimmelhed kan også skyldes en virusinfektion på balancenerven, som er den nerve, der forbinder hjernen med ligevægtsapparatet i det indre øre. Svimmelheden kan i dette tilfælde være ledsaget af udtalt kvalme, tilbagevendende opkastninger, tendens til at falde og påvirket almentilstand.
Martin Small

Giv mig et kald

Martin brænder for at behandle og hjælpe andre mennesker, uanset deres problematik og udgangspunkt.

Ring til Martin Send en mail
Image 6

Bestil tid til behandling

Ring på 4260 2424 eller book online for at få tid hos Kiropraktoren.

Onlinebooking
Udviklet af attityde.dk