Legs)

Smerter i fod og fodled

Smerter i fod og fodled

Dine fødder bliver hver dag udsat for stor belastning, derfor er det de færreste som ikke har oplevet at have smerter i deres fødder. Smerter i fod og fodled kan skyldes mange ting, men ofte skyldes smerterne dårligt fodtøj, som højhælede sko eller sko uden stødabsorbering, skader eller overbelastning. Du kan opleve smerter i en hvilken som helst del af foden, lige fra tæerne til akillessenen på bagsiden af hælen.  

Nogle af de mest hyppige årsager til smerter i foden er:

  • Forstuvninger - En forstuvning i anklen kan efterlade stivhed og ømhed, som kan resultere i smerter og nedsat funktion. Årsagen kan skyldes en fejlstilling i et eller flere led i anklen. Det er derfor vigtigt at behandle forstuvninger, derudover kan en behandling være med til at mindske risikoen for gentagne forstuvninger. 
  • Akillessene - En akillessene skal til tider stå i mod kraftige eller voldsomme belastninger under gang, løb, spring og afsæt. Derfor er det ikke ualmindeligt at opleve smerter fra akillessenen. Smerterne kan skyldes betændelse i senen eller i dens tilhæftning, betændelse i en slimsæk under akillessenen eller en hel eller delvis overrivning af akillessenen, som kan give hævelse og irritation i senen.
  • Hælspore - Hælspore også betegnet som betændelse i hulfodssenen, der er en anatomisk forlængelse af akillessenen. Betændelse i hulfodssenen medfører smerter under hælen og som regel ind mod indersiden af trædepuden. Smerterne vil typisk være værst om morgenen, eller ved de første skridt efter foden har været i ro.
  • Nedsunken forfod - En nedsunken forfod skyldes typisk fodtøj, der enten er for smalt eller har for høje hæle. Ved nedsunken forfod vil du typisk opleve smerter i leddene mellem tæer og mellemfodsknoglerne. Derudover kan en graviditet, betydelig overvægt, høj alder og medførte forhold også en medvirkende faktor til nedsunken forfod.
Martin Small

Giv mig et kald

Martin brænder for at behandle og hjælpe andre mennesker, uanset deres problematik og udgangspunkt.

Ring til Martin Send en mail
Image 6

Bestil tid til behandling

Ring på 4260 2424 eller book online for at få tid hos Kiropraktoren.

Onlinebooking
Udviklet af attityde.dk